Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 27. detsember 2022

Maksugurmaanidele | Euroopa Kohtu kaasus: käibemaksu tagasiküsimine vale maksumäära puhul

Maksuekspert Tõnis Elling analüüsib Euroopa Kohtu otsust, kus uuriti, kas käibemaksu saab riigilt tagasi küsida juhul, kui kasutati vale käibemaksumäära.
Ernst & Young Balticu maksunõustaja Tõnis Elling

Käibemaksudirektiivi artikkel 203 sätestab, et käibemaksu tasub iga isik, kes märgib arvele käibemaksu. Sama regulatsioon on kirjas KMS § 3 lg 6 p 2. See ütleb, et käibemaksu peab maksma maksukohustuslasena registreerimata isik tehingult, mille kohta ta on esitanud arve või muu müügidokumendi, millele ta on märkinud käibemaksusumma. Teiste sõnadega tähendab see, et kui käibemaks lisatakse arvele alusetult, siis tuleb see riigile tasuda.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700