Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 22. september 2021

Toitlustusteenuse käibemaksuga maksustamine

Käibemaksuseaduse (KMS) § 10 lg 2 p 4 kohaselt maksustatakse toitlustusteenus selle osutamise asukoha järgi. Seal, kus inimene sööb, tekib ka käive. Erisused on sätestatud söömisele transpordivahendis, näiteks rongis, laevas ja lennukis. Bussis söömisele erireeglit sätestatud ei ole, seega kehtib seal põhireegel. Oluline on see, et KMS ei täpsusta toitlustusteenuse mõistet.
Tõnis Elling: Käibemaksuseadus ei täpsusta toitlustusteenuse mõistet
Foto: Meeli Küttim

Toitlustusteenuse mõistet ei ole ka käibemaksudirektiivis. Selleks, et maksumaksjad saaksid direktiivi ühtemoodi tõlgendada, sätestati rakendusmäärusega 282/2011 toitlustus- ja restoraniteenuse mõisted.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700