Autor: Raamatupidaja.ee • 2. august 2021

KKK: Kinnistu müügi maksustamine

Ettevõte ostis eraisikult kinnistu, kus puudus peal hoone ja ka detailplaneering. Nüüd soovib ettevõte seda kinnistut müüa. KPMG Baltics spetsialistid selgitavad, kas tehing on käibemaksuga mitte maksustatav või peab seda käsitlema kui maksuvaba käivet ja milliste maksunüanssidega tuleb veel arvestada?

Käibemaksuseaduse (KMS) § 16 lg 2 p 3 sätestab, et käibemaksuga ei maksustata kinnisasja või selle osa võõrandamist. Maksuvabastust ei kohaldata kinnisasjale, mille oluline osa on ehitis ehitusseadustiku tähenduses või ehitise osa ja mis võõrandatakse enne ehitise või selle osa esmast kasutuselevõttu, kinnisasjale, mille oluline osa on oluliselt parendatud ehitis või selle osa ja mis võõrandatakse enne ehitise või selle osa parendamisele järgnevat taaskasutuselevõttu, ega ehitusmaale.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700