Autorid: Sulev Luiga, Mariliis Rahkema • 16. aprill 2021

Konsolideeritud finantsaruanded: Konsolideerimislausenditest

Kui konsolideeritud aruandlust ei ole võimalik koostada infopäringutega otse infosüsteemidest, siis info süstematiseerimisel ja konsolideerimisel kasutatakse tihtipeale MS Excelis (või võrreldavas lahenduses) koostatud (abi)tabelite süsteeme – konsolideerimise abitabeleid - nn konsolideerimistabeleid või konsolideerimisvorme (consolidation worksheet, consolidation template vmt) kirjuavad BDO Eesti asjatundjad Sulev Luiga ja Mariliis Rahkema.
Mariliis Rahkema, BDO Eesti

Konsolideerimistabelites liidetakse konsolideerimisgrupi majandusüksuste aruannete sarnaste kirjete väärtused ning vajadusel tehakse täiendavad korrigeeringud, et saavutada asjakohased tulemused konsolideerimisgrupile kui ühtsest majandusüksusest tervikule:

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700