Autor: Raamatupidaja.ee • 16. märts 2021
Ainult tellijatele

Konsolideeritud finantsaruanded: Tütarettevõtete esitamisest emaettevõtja konsolideeritud ja konsolideerimata aruandluses

Esmakordsel konsolideeritud aruandlusega tutvumisel tekib paljudel hämming, kuhu on kadunud emaettevõtja poolt soetatud tütarettevõtjate aktsiad ja/või osad, sest konsolideeritud bilansis on tütarettevõtjate aktsiate ja/või osade väärtus muutunud 0-ks? Vastust aitavad leida BDO Eesti asjatundjad Sulev Luiga ja Aimar Toomela.

Aimar Toomela, BDO Eesti

Vastus peitub asjaolus, et konsolideeritud aruandlust koostades tütarettevõtete kajastamise arvestus- ja aruandluspõhimõte võrreldes konsolideerimata aruandlusega muutub (olenemata konsolideerimata aruandluse tarbeks tehtud valikust):

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Raamatupidaja.ee toetajad:
Marianne LõhmusRaamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700