Autor: Raamatupidaja.ee • 26. märts 2021
Ainult tellijatele

Konsolideeritud finantsaruanded: finantsinvesteeringute esitamise arvestus- ja aruandlusmeetodite valikutest

Konsolideeritud aruandluse koostamisel on vajalik teada, kuidas kajastati finantsinvesteeringuid konsolideerimisgruppi kuuluvate majandusüksuste konsolideerimata aruandluses, kirjutavad BDO Eesti asjatundjad Sulev Luiga ja Keit Reinsalu.

Keit Reinsalu, BDO Eesti

Konsolideerimata aruandluses kasutatud arvestus- ja aruandlusviis määrab tihtipeale ka (finants)investeeringu esitusviisi konsolideeritud aruandluses. Seega, kui investoril ei ole investeerimisobjektist majandusüksuse ressursside üle valitsevat mõju (kontrolli), kajastatakse aruandluses vara ja varaga toimunu, mille üle investoril on/oli kontroll – aruandluses kajastuvad siis (finants)investeeringuna esitatavad aktsiad või osad ning nendega toimunud muudatused – sarnaselt investori konsolideerimata aruandlusele. Erineva käsitlusviisi konsolideeritud aruandluse tasandil võivad sedakaudu põhjustada eelkõige:

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Raamatupidaja.ee toetajad:
Marianne LõhmusRaamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700