Autor: Raamatupidaja.ee • 7. jaanuar 2021

Konsolideeritud ja konsolideerimata finantsaruannetest III

Kuna konsolideerivate üksuste (emaettevõtete) puhul on finantsnäitajate interpreteerimisel võimalik valida konsolideeritud finantsnäitajate (ja muu informatsiooni) ning konsolideerimata finantsnäitajate (ja muu informatsiooni) vahel, siis seda asjaolu peaksid arvestama ka selliste ettevõtetega lepingute ja kokkulepete tegijad – hindamis- ja otsustamisaluste fikseerimata jätmine võimaldab valida „sobivaima“ variandi, mis ei pruugi olla mõlemale osapoolele sama, kirjutavad BDO Eesti spetsialistid Sulev Luiga ja Maarika Laks.
Maarika Laks, BDO Eesti

Ühe või teise (lubatud) esitusviisi valik võib muudel võrreldavatel tingimustel anda erineva tulemuse - konsolideeriva üksuse omakapitali ehk netovara summa, bilansikirjete ja -mahu näitajad ning tegevuste tekkepõhised ning rahavoolased tulemused.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700