Autor: Palgauudised.ee • 9. märts 2021

Haiguspäevade hüvitamise korda plaanitakse muuta

Riigikogu sotsiaalkomisjon arutas küsimust, kas seadus kohustab tööandjat maksma töötajale haigushüvitist ka siis, kui tööst vabastamise põhjus on karantiin. Algselt ajutisena mõeldud meedet, mille kohaselt hüvitatakse haiguspäevad alates teisest päevast, tuleks pikendada aasta lõpuni ning komisjon on valmis eelnõu esimesel võimalusel menetlema.
Foto: Pixabay

Sotsiaalkomisjoni esimees Siret Kotka sõnas, et tänavu jaanuarist ajutiselt rakendunud kord näeb ette, et hüvitist makstakse juba teisest töövabastuse päevast alates. „Paraku ei osanud me siis ette näha, et koroonaviirus meid kevade hakul nii rängalt lööb ja seetõttu on meie kohus inimestele appi tulla ning me toetame äsjast valitsuse algatust, et meede pikeneb käesoleva aasta lõpuni,“ selgitas ta. „Kuna ajutine meede kestab aprilli lõpuni, tuleb Riigikogul uus eelnõu enne seda kiiresti ära menetleda ja sotsiaalkomisjon on omalt poolt selleks valmis,“ täpsustas Kotka.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700