Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 9. märts 2021

Euroopa Kohus: isikliku sõiduki impordikäibemaks

Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling selgitab, millises riigis tuleb impordikäibemaksu tasuda, kui rikutakse tollieeskirju.
Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling
Foto: Meeli Küttim

Euroopa Kohus arutas Saksamaa kohtu saadetud eelostsuse taotlust1, mille asjaolude alusel tõi Saksamaal elav VS isikliku sõiduki Türgist. Auto jõudis Saksamaale läbi Bulgaaria, Serbia, Ungari ja Austria. Sõiduki import tehti tolli poolt kindlaks Saksamaal toimunud politseikontrolli käigus. Järgmisel kuul viis VS sõiduki uuesti Türki ja müüs seal maha. Küsimus oli selles, millises riigis oleks pidanud tekkima tollimaksukohustus ja impordikäibemaksu kohustus. Sõiduk sisenes Euroopa Liitu Bulgaaria kaudu, käis vahepeal korraks uuesti Euroopa Liidust väljas ja sellega sõideti lõpuks ikkagi Saksamaal.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700