Autor: Lauri Past, PwC Eesti partner, auditiosakonna juht ning juhtivaudiitor • 26. veebruar 2021

Tegevuse lõppemine ja skandaalid – kas paratamatus?

On rida võimalusi, mis aitaksid ettevõtte tegevuse jätkuvusega seotud huvigruppide kindlustunnet suurendada, leiab PwC Eesti partner, auditiosakonna juht ning juhtivaudiitor Lauri Past.
PwC Eesti partner, auditiosakonna juht ning juhtivaudiitor Lauri Past

Tegevuse jätkuvus on kahtlemata üks audiitortegevuse kuumimaid valdkondi. Enamik suuremaid ärimaailma skandaale on olnud seotud suurettevõtete ootamatu maksejõuetuks muutumise ning selle järgse süüdlaste välja selgitamisega. Viimaste suurimate globaalsete näidetena võib tuua Saksa maksevahendaja Wirecard või UK ehituskontsern Carillion. Sarnaselt lennuõnnetustele ei lõppe ettevõtted ainult ühe osapoole eksimuse tõttu – enamike skandaalide korral on enne suurt raputust valesti läinud palju. Reeglina toovad antud olukorrad endaga kaasa suuremal määral negatiivseid üllatusi kõigile huvigruppidele.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700