Autor: Raamatupidaja.ee • 24. veebruar 2021

Neli nõuannet, kuidas investeerida roheliselt

Koos üldise keskkonnateadlikkusega on kasvanud ka huvi keskkonnasõbraliku investeerimise vastu. Luminori pensionide riskijuht Anton Skvortsov jagab nõuandeid, kuidas hoida oma rahapaigutused rohelised
Foto: Pixabay

Jälgi märgistust. Investeerimismaailmas on loodussõbraliku ja eetilise fondi märk ESG (environmental, social, governance) või SRI (socially responsible investment) kriteerium, mis aitab eristada teiste seast neid variante, mis väldivad keskkonnakahju, ei riku oma tegevusega inimõigusi ning mille juhtimiskultuur on eetiline. Näiteks ei pruugi naftatootjad olla kuigi keskkonnasõbralikud ning relvatootjad eriti eetilised. Kui sellised ettevõtted välja arvestada, saab inimene kokku panna endale sobiva keskkonnasõbraliku ja vastutustundliku portfelli. Sinna alla võivad kuuluda näiteks taastuvenergiat kasutavad ning keskkonda puhastavad või reostust vähendavad ettevõtted.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700