Autor: Kristel Härma • 13. oktoober 2020

Euroraha valekasutuse läbi lasknud audiitor sai riigikohtus võidu

Euroopa Liidu kontrollauditist selgus, et audiitor ei olnud piisavalt hoolikalt kontrollinud, kuidas kasutas Nukuteater kahe projekti jaoks saadud euroraha.
Foto: Andras Kralla
10 aastat tagasi Nukuteatri kummalised euroraha kulutamised läbi lasknud audiitor võib taas audiitorina tegutseda, ehkki see tal rikkumise pärast varem ära keelati.

Kui audiitor on toime pannud rikkumise, võib ta kaotada loa oma ametis tegutseda, sest tema sõna ettevõtte rahaasjade õigsuse kohta ei pruugi olla enam usaldusväärne. Riigikohus leidis, et Nukuteatri euroraha kasutamist kontrollinud Kalle Lahe võib nüüd aga audiitorina edasi tegutseda, kuna järelevalvaja oleks pidanud tõendama, et tema ametis jätkamine oleks ohtlik ka tulevikus.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700