Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 15. september 2020

Kohtulahend: teenuse osadeks jagamine ja maksustamine

Olemuslikult ühte teenust ei saa kunstlikult osadeks lahutada, kirjutab Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling.
Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling
Foto: Meeli Küttim

Euroopa Kohus tegi 2. juulil 2020 otsuse1, milles sedastas veelkord, et olemuslikult lahutamatut teenust ei saa kunstlikult maksustamise eesmärgil osadeks lahutada. Kaasuse asjaolud olid järgmised: BlackRock on Ühendkuningriigi äriühing, mis kuulub käibemaksugruppi, kuhu kuuluvad fondivalitsemisega tegelevad äriühingud. BlackRock haldab eriotstarbelisi investeerimisfonde ja muid fonde, kusjuures eriotstarbelised fondid ei moodusta nii fondide arvu kui hallatava vara väärtuse mõttes siiski enamust hallatavatest fondidest. Täpsustuseks, et eriotstarbeliste fondide valitsemisega seotud teenused on maksuvaba käive, aga tavaliste fondide haldamine on maksustatav käive.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700