Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 19. juuni 2020
Ainult tellijatele

Internetis koolitamise maksustamine

Interneti vahendusel koolitamine tuleb maksustada põhireegli järgi, kirjutab Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling.

Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling
Autor: Meeli Küttim

Käibemaksuseaduse (KMS) § 10 lg 2 p 2¹ alusel maksustatakse erinevate kultuuri-, spordi ja meelelahutusürituste sissepääsuteenus ürituse toimumise riigis, viidatud sätte puhul siis Eestis. See tähendab, et kui Eesti käibemaksukohustuslane osutab koolitusteenust Eestis, siis tuleb koolituse osavõtu tasu maksustada igal juhul Eesti 20% käibemaksuga hoolimata sellest, et koolituse klient võib ka olla teise liikmesriigi käibemaksukohustuslane. Samuti on põhjust oodata kohaliku riigi käibemaksuga arvet, kui Eesti maksukohustuslane maksab oma töötajate teises riigis koolitusel või seminaril käimise arvet. Tõsi küll, siin on oluline eristada koolituse korralduse teenust (maksustatakse põhireegli järgi) ja koolituse või seminari osavõtutasu (kohaldub erireegel).

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Raamatupidaja.ee toetajad:
Marianne LõhmusRaamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700