Autor: Juta Tikk, Tartu Ülikooli majandusteaduskonna lektor • 31. august 2020

Kinnisvarainvesteeringute arvestus ja kajastamine

Kinnisvarainvesteeringute arvestust käsitleb RTJ 6 „Kinnisvarainvesteeringud”. Kinnisvarainvesteering on maa, hooned või hooneosad, mida majandusüksus kui omanik hoiab majandusliku kasu saamise eesmärgil, milleks on renditulu teenimine, vara väärtuse kasv või mõlemad.
Juta Tikk selgitab kinnisvarainvesteeringute arvestust ja kajastamist
Foto: Meeli Küttim

Kinnisvarainvesteeringut ei kasuta majandusüksus oma põhitegevuses − kaupade tootmiseks, teenuste osutamiseks, halduseesmärkidel – ega müügiks tavapärase äritegevuse käigus. Eeltoodust tulenevalt on kinnisvarainvesteeringul nii materiaalsele põhivarale, mida kinnisvara ju samuti võib olla, kui ka finantsinvesteeringule iseloomulikke jooni.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700