Autor: Juta Tikk, Tartu Ülikooli majandusteaduskonna lektor • 31. märts 2020

Teenustulu kajastamine teenuse valmidusastme põhjal kasumlikes projektides

Tööelu muutub tänapäeval pidevalt, mitmekesistuvad teenused ja projektipõhine koostöö. Kõik see tähendab, et majandusüksused ostavad üha rohkem vajalikke teenuseid kas eraisikutelt või äriüksustelt, selle asemel, et palgata põhikohaga töötajaid. Selle trendiga kaasneb mitmesuguseid teenuseid pakkuvate majandusüksuste teke ja kasv.
TÜ lektor Juta Tikk selgitab teenustulu kajastamist
Foto: Meeli Küttim

Kõigile on tuttavad juba ammu turul tegutsevad raamatupidamisteenuseid, finants- ja ärinõustamist pakkuvad bürood, personaliotsingufirmad, arhitektuuri- ja ehitusbürood, kinnisvaraarendajad. Teenuse pakkuja finantsarvestuses aga tähendab teenuse müük vajadust teenustulu korrektselt kajastada.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700