Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 16. juuni 2020

Kahjutasu võib osutuda teenuseks

Lepingu lõpetamisel nõutav kahjutasu võib osutuda hoopis teenuse osutamiseks, kirjutab Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling.
Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling
Foto: Meeli Küttim

Euroopa Kohtus sai lahenduse vaidlus1, kus Portugali äriühing Vodafone sõlmis klientidega lepingu, mille alusel võimaldati klientidele allahindlust, kui nad sõlmivad kindla pikkusega lepingu. Nimelt sõlmis Vodafone oma klientidega teenuste osutamise lepingud, millest osa näeb ette spetsiaalsed soodustingimused, mille suhtes kehtivad püsikliendi tingimused kindlaksmääratud miinimumperioodiks. Nende tingimuste kohaselt on kliendid kohustatud säilitama Vodafone’iga lepingulist suhet ning kasutama Vodafone poolt sel ajavahemikul pakutavaid kaupu ja teenuseid soodsate tingimuste vastu. Eelkõige puudutab see tellitud teenuste eest makstavat hinda.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700