Uudised
Ainult tellijale

Hirmu anatoomia

Kindlasti oled olnud olukorras, kus süda peksab, rinnus pitsitab ja peas kerivad ainult ähvardava ohuga seotud mõtted. Hirm valdab kõik meeled ja millelegi muule mõelda tundub võimatu. Erutusseisundit põhjustab reaalne või tajutav oht, mis käivitab füsioloogilised, psühholoogilised ja käitumuslikud reaktsioonid.

Gerda Urva selgitab hirmu tekkemehhanismi   

Hirmu tagajärjel vallanduvad kehas biokeemilised reaktsioonid, mille eesmärk on pingele vastupanu suurendamine. Lihased tõmbuvad pingule, seedimine aeglustub, nägemisteravus paraneb, hapnikuvajadus suureneb, veresuhkrutase, vererõhk ja adrenaliinitase tõusevad – keha valmistub võitluseks. Organism ei tee vahet, kas hirm on põhjustatud sellest, et kohtusid metsas jalutuskäiku tehes karuga ja pead nüüd füüsiliselt põgenema või leidsid poodi minnes eest tühja tualettpabeririiuli ning kardad oma senise elustandardi langemise pärast.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile Raamatupidamise Praktiku lugudele
 • Ligipääsu ajakirja PDF-idele
 • Ajakirja paberväljaande
 • Võimaluse küsida erialast nõu asjatundjadelt
 • Jaga lugu:
  Seotud lood
  RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

  Raamatupidaja.ee toetajad:

  Marianne Lõhmus
  Marianne Lõhmusraamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
  Cätlin Puhkan
  Cätlin Puhkanraamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700