Uudised
Ainult tellijale

Pikaajalised finantsinvesteeringud, II osa

Eelmises artiklis jaotasime lihtaktsiatesse tehtud pikaajalised finantsinvesteeringud kolme rühma olenevalt sellest, kas investeerimisobjekti üle saavutatakse valitsev või oluline mõju või omandatakse passiivne osalus. Sellised aktsiainvesteeringud kajastatakse finantsseisundi aruandes põhivara osas sõltuvalt osaluse mõjust investeerimisobjektile kirjel Investeeringud tütar- ja sidusettevõtetesse või kirjel Finantsinvesteeringud.

Juta Tikk kirjutab pikaajalistest finantsinvesteeringutest  Foto: Meeli Küttim

Veel kajastatakse põhivara kirjel Finantsinvesteeringud sellised majandusüksuse soetatud väärtpaberid, mille lunastamistähtaeg on kindlaks määratud ja mida majandusüksus kavatseb lunastamistähtpäevani hoida. Selliste väärtpaberite näiteks on võlakirjad (bonds).

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile Raamatupidamise Praktiku lugudele
 • Ligipääsu ajakirja PDF-idele
 • Ajakirja paberväljaande
 • Võimaluse küsida erialast nõu asjatundjadelt
 • Jaga lugu:
  Seotud lood
  RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

  Raamatupidaja.ee toetajad:

  Marianne Lõhmus
  Marianne Lõhmusraamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
  Cätlin Puhkan
  Cätlin Puhkanraamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700