Autor: Juta Tikk, Tartu Ülikooli majandusteaduskonna lektor • 26. november 2019
Ainult tellijatele

Pikaajalised finantsinvesteeringud, II osa

Eelmises artiklis jaotasime lihtaktsiatesse tehtud pikaajalised finantsinvesteeringud kolme rühma olenevalt sellest, kas investeerimisobjekti üle saavutatakse valitsev või oluline mõju või omandatakse passiivne osalus. Sellised aktsiainvesteeringud kajastatakse finantsseisundi aruandes põhivara osas sõltuvalt osaluse mõjust investeerimisobjektile kirjel Investeeringud tütar- ja sidusettevõtetesse või kirjel Finantsinvesteeringud.

Juta Tikk kirjutab pikaajalistest finantsinvesteeringutest
Autor: Meeli Küttim

Veel kajastatakse põhivara kirjel Finantsinvesteeringud sellised majandusüksuse soetatud väärtpaberid, mille lunastamistähtaeg on kindlaks määratud ja mida majandusüksus kavatseb lunastamistähtpäevani hoida. Selliste väärtpaberite näiteks on võlakirjad (bonds).

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Raamatupidaja.ee toetajad:
Marianne LõhmusRaamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700