Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 24. märts 2020

Kohtuotsus: juhtivtöötaja töötasu kompenseerimine tütarfirma poolt on käive

Emafirmast tütarfirmasse lähetatud juhi palga kompenseerimine on käive, kirjutab Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling.
Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling

Euroopa Liidu Kohus (Euroopa Kohus) tegi 11.03.2020 otsuse1 selle kohta, kuidas tuleb käibemaksu seisukohast käsitleda olukorda, kus emafirma saadab oma juhtivtöötaja tütarfirmasse juhi kohustusi täitma ja tütarfirma kompenseerib lähetatud juhtivtöötaja palgakulu ilma hinna lisata.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700