Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 29. oktoober 2019

Ühendusesisese käibe aruande täitmine alates 2020

Käibemaksuseadus (KMS) § 28 kohaselt tuleb ühendusesisese käibe aruandel (VD) deklareerida maksustamisperioodi jooksul tekkinud kauba ühendusesisene käive, kauba edasimüük kolmnurktehingus, oma kauba lähetamine teise liikmesriiki oma sealse ettevõtluse tarbeks ja need teenused erinevate liikmesriikide maksukohustuslaste vahel, mida maksustatakse B2B põhireegli järgi, kirjutab Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling.
Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling
Foto: Meeli Küttim

See tähendab, et selliseid teenuseid ei raporteerita VD aruandel, mis maksustatakse teises liikmesriigis asukoha järgi (kinnisasjaga seotud käive, toitlustus, üritused jne).

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700