Autor: Eliisa Matsalu • 11. veebruar 2020

Kõrged tööjõukulud nuumasid riigi rahakotti

Eelmisel aastal kogus riik kokku rohkem makse kui prognoosis, teatas rahandusministeerium. Enim kasvatas maksutulu kõrged tööjõukulud, alkoholiaktsiisi kogunes 5 miljonit eurot vähem kui loodeti.
Riik sai eelmisel aastal maksutuludelt kopsaka summa.
Foto: Liis Treimann

Täpsemalt kogunes mullu maksutulu kokku 7,87 miljardit eurot, mis moodustas 101,3% eelarves planeeritust. Rahandusministeeriumi fiskaalpoliitika osakonna analüütiku Merliin Laose sõnul vedas möödunud aastal maksutulu kogukasvu eelkõige tööjõumaksud.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700