Raamatupidaja.ee  • 18 detsember 2019
Uudised
Ainult tellijale

OECD soovib luua ühtlustatud reeglid ettevõtete tulumaksusüsteemile

OECD (Majandusliku Koostöö ja Arengu Organisatsioon) pani avalikule arutelule nn miinimummaksu ettepaneku, mille kohaselt hakkavad tulevikus kehtima üle maailma ühtlustatud reeglid ettevõtete tulumaksu osas. Kaubanduskoda ei toeta OECD ettepanekut, mistõttu tehti ka OECD-le vastava pöördumise.

OECD ettepaneku järgi peaks üle maailma olema kehtestatud ühtne ettevõtte tulumaks ja sellel peab olema miinimumtase. Ehk tulumaksukohustuse konventsiooniga liitunud riikides peaksid ettevõtted, kas kontserni tasandil või kõigis üksustes maksma tulumaksu teatud minimaalsel määral. Kui üldised näitajad pole täidetud või tõendatud, saaksid emafirma asukohariigid ka tütarettevõtete kasumilt maksutulu sisse nõuda. Lisaks, kui ema maksab tütrele (või tütar emale) nt Eestisse millegi eest (intress, litsents, dividend vm) siis see tasu ei lähe Eestis allikariigi definitsiooni järgi efektiivse maksumäära alla ning maksud peetakse kinni allikariigis. Kohustus on planeeritud ettevõtetele mille käive on vähemalt 750 miljonit eurot.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile Raamatupidamise Praktiku lugudele
 • Ligipääsu ajakirja PDF-idele
 • Ajakirja paberväljaande
 • Võimaluse küsida erialast nõu asjatundjadelt
 • Jaga lugu:
  Seotud lood
  RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

  Raamatupidaja.ee toetajad:

  Marianne Lõhmus
  Marianne Lõhmusraamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
  Cätlin Puhkan
  Cätlin Puhkanraamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700