Autor: Raamatupidaja.ee • 18. detsember 2019

OECD soovib luua ühtlustatud reeglid ettevõtete tulumaksusüsteemile

OECD (Majandusliku Koostöö ja Arengu Organisatsioon) pani avalikule arutelule nn miinimummaksu ettepaneku, mille kohaselt hakkavad tulevikus kehtima üle maailma ühtlustatud reeglid ettevõtete tulumaksu osas. Kaubanduskoda ei toeta OECD ettepanekut, mistõttu tehti ka OECD-le vastava pöördumise.

OECD ettepaneku järgi peaks üle maailma olema kehtestatud ühtne ettevõtte tulumaks ja sellel peab olema miinimumtase. Ehk tulumaksukohustuse konventsiooniga liitunud riikides peaksid ettevõtted, kas kontserni tasandil või kõigis üksustes maksma tulumaksu teatud minimaalsel määral. Kui üldised näitajad pole täidetud või tõendatud, saaksid emafirma asukohariigid ka tütarettevõtete kasumilt maksutulu sisse nõuda. Lisaks, kui ema maksab tütrele (või tütar emale) nt Eestisse millegi eest (intress, litsents, dividend vm) siis see tasu ei lähe Eestis allikariigi definitsiooni järgi efektiivse maksumäära alla ning maksud peetakse kinni allikariigis. Kohustus on planeeritud ettevõtetele mille käive on vähemalt 750 miljonit eurot.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700