Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 28. jaanuar 2020

Maksualase teabevahetuse seaduse muudatus

01.01.2020 jõustus maksualase teabevahetuse seaduse muudatus, kirjutab Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling.
Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling
Foto: Meeli Küttim

Maksualase teabevahetuse seaduse1 muudatuse alusel esitab maksuhaldur Euroopa Komisjonile info Eesti isikuid puudutavate piiriüleste maksuplaneerimiseskeemide osas. Info esitamise kohustus ulatub skeemidele, mille kasutamisega on alustatud 2018. aasta juunis ja mis puudutavad tulumaksu. Kooskõlas Euroopa Nõukogu maksualase koostöö direktiiviga 2018/822/EL ei kohaldata regulatsiooni käibemaksu, tollimaksu, aktsiiside, sotsiaalkindlustusmaksete, lõivude ja (teenus)tasude osas.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700