Autor: Katariina Krjutškova • 19. november 2019

Siseministeerium: notaritest vabastav eelnõu on ohtlik

Mart Helme juhitud siseministeeriumi hinnangul on notaritest vabastavas seaduseelnõus mitmeid ohukohti.
Foto: Liis Treimann
Siseministeerium märkis notaritest vabastavale eelnõule hinnangut andes, et sellega võib kaasneda rahapesuohu suurenemine ja tegelike kasusaajate varjamine.

Siseministeeriumi hinnangul seab eelnõus välja pakutud lahendus ohtu rahvusvahelise rahapesu tõkestamise nõukoja Financial Action Task Force (FATF) rahvusvaheliste kohustuslike soovitustega vastavuses olemise. Selle täitmist kontrollib Euroopa Nõukogu ekspertide komitee. Eesti on nõustunud järgima FATFi soovitusi ja nende nõuete järgimist on kinnitanud ka rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise valitsuskomisjon, kirjutas siseministeerium.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700