Autor: Siret Saks, advokaadibüroo RASK perekonna- ja pärimisõiguse valdkonna juht • 30. oktoober 2019

Kuidas tegutseda võlgniku surma korral

Tõenäoliselt ei ole Eestis ühtegi korteriühistu juhatuse liiget, kes poleks pidanud tegelema korteriühistu elanike hulka kuuluvatelt võlgnikelt võlgnevuste sissenõudmisega.
Advokaat Siret Saks annab nõu, kuidas käituda võlgniku surma korral
Foto: Advokaadibüroo RASK

Lihtne on siis, kui valikusse jääb võimalik kokkuleppe tegemine, maksekäsu või hagiavalduse esitamine võlgniku vastu. Mida aga teha olukorras, kus korteriomanik on meie seast lahkunud, kuid võlgnevused jäänud ning pärimismenetlus venib kas pärijate vaidluste tõttu või pärijate puudumise tõttu nii, et korteriühistul või juhatusel ei olegi varasemate võlgnevuste ja jooksvalt tekkivate võlgnevustega mitte kellegi poole pöörduda?

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700