Autor: Raamatupidaja.ee • 2. august 2019

Pangad keeravad salaomanikuga firma ees ukse lukku

Kui Eesti võtab uuel aastal üle viienda rahapesuvastase direktiivi, siis täiendav kohustus näiteks pankadele on kontrollida, et kõigi oma klientide kohta on andmed äriregistrile esitatud, ütleb rahandusministeeriumi ettevõtluse ja arvestuspoliitika osakonna jurist Taivo Põrk Äripäeva raadio hommikuprogrammis.

Kui andmed on esitamata, muutub igasugune majandustegevus väga keeruliseks, sest näiteks pangateenuste kasutamine võib olla oluliselt piiratud, märgib Põrk.

Tegelike kasusaajate märkimine pole edenenud oodatud tempos: veerand Eestis tegutsevatest juriidilistest isikutest pole äriregistrile öelnud, kellele liigub ettevõttega teenitud vara. Samas on mitu ettevõtjat pahased nõude vajalikkuses. Rahandusministeeriumi esindaja räägib lähemalt, millised ettevõtted on kõige rohkem hädas, kas patustajaid ootavad ees suured trahvid ja mis piirangud tulevikus mittetäitjaid ees ootavad.

Hommikuprogrammi veavad Ken Rohelaan ja Priit Pokk.

Jaga lugu
Raamatupidaja.ee toetajad:
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700