17. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Raamatupidamise aastaaruande seos alusprintsiipidega ja eksimused aruannetes

Ülevaade raamatupidamise aastaaruande alusprintsiipidest ja sisunõuetest
Foto: erakogu
Artiklis antakse ülevaade raamatupidamise aastaaruande alusprintsiipide rakendamisest ja seostest sisunõuetega, lähtudes raamatupidamise seadusest ja Raamatupidamise Toimkonna juhenditest. Eksimused majandusaasta aruannetes on välja toodud Lääne-Viru Rakenduskõrgkooli viimase kolme aasta üliõpilastöödest.

Paljudel raamatupidamiskohustuslastel lõppes kalendriaasta lõpuga majandusaasta ning läheneb kohustus esitada majandusaasta aruanne, mis koosneb raamatupidamise aastaaruandest ja tegevusaruandest. Vaid mikroettevõtjale, kes lähtub finantsarvestuse ja -aruandluse korraldamisel Eesti finantsaruandluse standardist, kehtib alates 1. jaanuarist 2017 muudatus, et ta võib koostada majandusaasta aruande, mis koosneb üksnes raamatupidamise aastaaruandest.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700