8. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ligi: ettevõtjad on teinud head tööd

Eesti majanduse võti on uuendustes ja ekspordivõimes ning ettevõtjad on teinud head tööd majanduse vedamisel, ütles rahandusminister Jürgen Ligi eile oma avakõnes Raplamaa majandusfoorumil.

„Nii nagu ei saa majanduse piduriks pidada justkui mugavustsoonis ettevõtjat, ei maksa selle veduriks pidada riiki. Riik loob vaid arengu eeldusi ja ettevõtja veab, ning mõlemad on teinud pikka aega olude kohta head tööd,“ ütles minister. 

Majanduse pidurid on Ligi sõnul kiduv välisnõudlus ning Eesti raskused hääbuva kulueelise asendamisel keerulisema ja kallima toodanguga. „Eesti majanduse võti on teadmistes, investeeringutes, uuendustes, ettevõtlikkuses ja ekspordivõimes,“ ütles Ligi.Ligi sõnul riik üldiselt usaldab ettevõtjaid, kuid see usaldus ei tähenda seda, et tuleks sallida maksudest hoidumist.Ettevõtlusnädala raames peetud majandusfoorumit „Investeeri Raplamaale! Investeeri inimestesse!" modereeris Arengufondi resideeruv ettevõtja Tiit Paananen, kes on varem olnud Skype Technologies OÜ juht ja elab Kohilas. Raplamaa ettevõtlusfoorumil esinesid teiste hulgas Rapla maavanem Tiit Leier, Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina, Selveri Põhja-Eesti piirkonnajuht Iris Viisileht, Rapla Metall OÜ tegevjuht Margus Maidre ja Rapla maakonna Prillimäe külas tegutseva masinatootja Norcar-BSB Eesti AS-i tegevjuht Juhan Anvelt.Selle nädala lõpuni kestev ettevõtlusnädal pakub üle Eesti sündmusi nii tegutsevatele ettevõtjatele kui ka alustavatele ja potentsiaalsetele ettevõtjatele ning noortele. Nädala eesmärk on tõsta ühiskonna ettevõtlusteadlikkust ning arendada ettevõtjate teadmisi.Vaata lähemalt ettevõtlusnädala kohta Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse kodulehelt: http://www.eas.ee/ettevotlusnadal

Autor: Tuuli Seinberg, raamatupidaja.ee

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700