Autor: Juuli Laanemets • 6. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mobiilioperaator pakub nutitelefonidele antiviirust 

Tele2 ja turvatarkvara tootja Kaspersky hakkavad Eestis müüma kuupõhise hinnaga nutitelefoni ja tahvelarvuti antiviirust.

Tele2 küsitluse kohaselt ei kasuta 78 protsenti eestlastest oma nutiseadmes pahavara vastu mingit kaitset. Samas kinnitas kaheksa protsenti vastanutest, et neil on juba olnud nutiseadmes pahavaraga probleeme.

“Pakume Kaspersky Internet Security for Android tarkvara vastukaaluna nutitelefonide ja tahvelarvutite vastu suunatud rünnete lainele – aastaga on pahavara hulk kuuekordistunud. Praegu kasutavad mobiili antiviirust peamiselt inimesed, kel on turvalisusega juba probleeme olnud. Üldine vajadus kasvab koos mobiilsete nutiseadmete ja interneti levikuga,” ütles Tele2 Eesti tehnoloogiadirektor Ervins Kampans.

“99 protsenti pahavarast on suunatud Android seadmete vastu ning Kaspersky on tuvastanud 7 000 000 sellist tarkvarapaketti. Pahavara ohustab nii kasutajate isiklikke andmeid kui võib teha rahalist kahju. Pakutav antiviirus võimaldab internetti täiel määral ja ilma turvariskideta kasutada,” ütles Kaspersky Lab Balti piirkonna juht Andis Steinmanis.

Antiviirus kaitseb Androidil töötavaid seadmeid ka kõige uuema pahavara eest. Turvatarkvara toimib kui inimene laeb alla äppe, kasutab internetti ja sotsiaalmeediat või teeb internetis oste, ilma seadme jõudlust oluliselt mõjutamata. Kui Androidil töötav telefon või tahvelarvuti varastatakse või kaob, siis leiab tarkvara seadme isegi juhul kui SIM-kaart on eemaldatud.

Erinevalt tavapärastest turvapakettidest ei pea antiviirust ostma terveks aastaks korraga ning teenusest saab iga hetk loobuda. Tele2 kliendid saavad antiviiruse tellida SMS-i teel.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700