Autor: Juuli Laanemets • 31. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kultuuritoetajad Mägus ja Kunila: ettevõtete abiga luuakse parem ühiskond 

Tunnustati neid, kes on pikaajaliselt toetanud eesti kultuuri. Aasta kultuurisõbra tiitli pälvisid AS EMT, SA Heategevusfond Aitan Lapsi ja Vjatšeslav Leedo.

Minister Lang kinkis kultuurisõbra tiitli saajatele sepise, mille autoriks on Eesti Kunstiakadeemia metallikunsti magistrant Nils Hint.

Teist korda toimuvale tunnustusüritusele Tallinna Linnateatris oli kutsutud 51ettevõtet, nende seas nii suurettevõtteid kui ka väiksemaid organisatsioone. Kõik ettevõtted on esitatud kultuurivaldkonna organisatsioonide poolt. Nimekirja saab vaadata SIIT.

Enn Kunila võttis vastu tunnustuse nii eraisikust annetajana, kui Liviko nõukogu esimehena. Kunila sõnul on kultuuri toetamine talle olnud alati südamelähedane. Tema sõnul on ettevõtetel kasulik kultuuri toetada, sest nii saame muuta ühiskonda tervikuna. Mujal maailmas ju nii toimitakse. „Kui ettevõte toetab spordivõistlust, muusikafestivali, näituse või näidendi ilmumist on see tore aga kui seda teevad teised ettevõtted ka, muutub meie keskkond palju põnevamaks ja mitmekülgsemaks,” lisas Kunila.

Feliks Mägus võttis vastu Nordic Hotels OÜ tänukirja ja kommenteeris tunnustust: „Oleme viis aastat turul tegutsenud ja kogu aeg toetusi kultuurile teinud. Ka minister sõnas, et ettevõtted teevad seda erinevatel põhjustel, nii meiegi. Tahtsime leida kindlat partnerit, et hotell turule viia, kes oleks maineks ja nii liitusimegi kultuuritoetustega. Kultuuriinimeste põhiväärtused sobivad meile samuti.” Mägus kinnitas, et ka majanduslanguse ajal oli kultuuriürituste toetamine neile oluline, „Pigem on see ikka kinni heast tahtest, sest raha on igal ajal vähe. Rahale on alati ratsionaalsemaid paigutusi ja toetusi tehes ei saa arvutada ratsionaalseid tasuvusi. Kultuur ei seisa ainult püsti ministeeriumist ja piletimüügist. Selleks, et kultuur jääks püsima, peame ettevõtjatena oma õla alla panema. Pigem peaks endal olema hea sisetunne, milliseid projekte toetada.” Mägus ütles, et vaadates kuidas kultuuritegijad oma tööd läbi kirgliku eneseväljenduse teevad lihtsalt peab nende tegevusi toetama, et neil oleks jaksu edasi tegutseda. Nii leiab Mägus, et ettevõtetele ongi sobiv toetaja rolli, et kultuuriürituste tegemine oleks jätkusuutlik ka tulevikus.

Pildigalerii ürituselt saab näha SIIT.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700