Autor: Juuli Laanemets • 19. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Oktoobrist alustab tööelu infoportaal

Oktoobris alustab tegevust uus tööelu portaal. Valmiv suurprojekt on koostöös Sotsiaalministeeriumi, Tööinspektsiooni, Tervise Arengu Instituudi ja Terviseametiga ning koondab enda alla tööelu informatsiooni.

Portaalis on eraldi teemakeskkondadena nii töösuhete kui töökeskkonna info. „Valmiv portaal pole ühegi ametkonna alluvuses veebileht, vaid iseseisev keskkond. Sooviga käsitleda tööelu vajalikke punkte ning pakkuda ettevõtjale ja töötajale olulist informatsiooni”, ütles Tööinspektsiooni teabepeaspetsialist Berit Nuka „Valmiva portaali nimi on: www.tööelu.ee ja leitav on ka ilma täpitähtedeta”, lisas Nuka.

Tööelu portaali tulevad ka tegevusalade juhendid, mis on sarnane Taanis kasutusel olevale süsteemile. Praegu on planeeritud kirjeldada 36 tegevusala, näiteks ehitus, meditsiin jpt. Tegevusalade juhendid pakuvad valdkonnapõhist infot,  mida arvestada ja teada, et paremini töökeskkonnaalast tööd organiseerida.

Eraldi tuleb portaali ürituste ja teabepäevade info üle kogu Eesti. Hiljem lisanduvad koolitused ja teenusepakkujate koondandmed. Nurga rõhutas, et tööelu portaali on just töökeskkonnaspetsialistile suunatud, näiteks vajadusel saab tulevikus leida töökeskkonnaarstide, tööhügeenikute ja tööpsühholoogide kontakte. 

Teine infoportaal Tööbik lisandub hiljemalt uuel aastal ning on tööelu portaali üks osa ja mõeldus töökeskkonna teemalise veebilehena. Tööbiku keskkond võimaldab siduda konkreetsed inimesed kindla ettevõttega ja näitab ära võimalikud ohutegurid mis seda inimest selles ametikohal võivad mõjutada. Võimalik on osa tegevusi siduda kindla inimese nimega. Süsteem hakkab infot andma näiteks isikukaitsevahendite kohta, mida konkreetse töö tegija vajab. Tööbik on töökeskkonna spetsialistile abistav vahend, aidates hallata puhtpraktiliste vahenditega tööohutuse mitmekülgset teemat. Tööbiku kaudu saab töötaja ennast sisse logida ja näha enda kohta infot. Näiteks, millised tegevused on planeeritud tööohutuse tagamisel temaga. Kui tegevusena on kirjas, et töötaja peab minema tervisekontrolli ja ta pole sinna veel suunatud, saab töötaja, omades seda informatsiooni, juba ise tööandjale meelde tuletada vajalikku tegevust.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700