Autor: Juuli Laanemets • 12. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

9 asja mida teada Rootsi turule investeerides

Eesti suurim eksporditurg Venemaa järel on Rootsi. Samuti kuulub kolmandik otse-investeeringute mahust Rootsi kapitalile. Otseinvesteeringutena läheb Rootsi vaid 2,3%.

Millest olulisemad punktid on:

• Kõik Rootsis äritegevust omavad ettevõtted peavad olema maksuametis registreeritud maksukohustuslasena ning tööandjana.• Käibemaksukohusluse alampiiri erinevalt Eestist Rootsis ei ole.• Ettevõtte tulumaks on 26,3% aasta kasumilt, sama kehtib ka Rootsis tegutsevatele filiaalidele.• Töötajate palkadelt maksavad ettevõtted sotsiaalmaksu 31,42% brutopalgast.• Olulisi soodustusi on töötute ja alla 26-aastaste palkamisel. Käibemaks on Rootsis 25%.• Audiitor on Rootsis kohustuslik firmadele, kelle kohta kehtivad vähemalt kaks järgnevatest tingimustest: ettevõttel on 3 töötajat, bilansimaht on üle 1,5 mln SEKi, käive on üle 3 mln SEKi.• Audiitori määramine tõstab ettevõtte usaldusväärsust partnerite ja klientide silmis.• Maksuameti võimalik erikontroll on tõenäoline alles audiitori negatiivse järeldusotsuse korral.• Laenu ja liisingu taotlemine on audiitori olemasoluta võimatu.

Pikemalt saab lugeda SIIT.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700