Autor: Juuli Laanemets • 23. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Juulis konfiskeeris MTA üle veerand miljoni salasigaretti

Juulis viisid maksu- ja tolliameti tollikontrolli üksused Eesti piiridel läbi 1905 kontrolli, millest 1532 olid tulemuslikud.

Kontrolliti kaht kütusekäitlejat (sh tanklaid). Tubaka- ja alkoholikäitlejaid kontrolliti 48 korral, rikkumisi leiti 5 korral.

Juulis avastati 362 268 sigaretti ja 1438 liitrit kütust. Alkoholi avastati absoluutarvestuses 95,8 liitrit. Keeldude ja piirangutega seotud juhtumeid oli 272. Intellektuaalset omandit rikkuvat kaupa avastati 443 ühikut. Narkootilisi aineid leiti 39,3 grammi. 

Juhtumid:

4. juulil kontrollisid tollitöötajad Tartus garaažiboksi, millest avastati üheksa 25-liitrist ja kaks 20-liitrist bensiinianumat. Kokku avastati 265 liitrit salakütust.5. juulil leiti Võrus elukoha läbiotsimise käigus 3260 Valgevene ja Venemaa maksumärgiga sigaretti ning 195 liitrit kütust.Samal päeval avastati Narva tollipunktis reisibussi tagumise istmerea tagant seinast 35 440 Venemaa maksumärgiga sigaretti.8. juulil saabus Venemaalt Koidula tollipunkti kaudu Eestisse sõiduauto, millest avastati lisaks lubatud kogusele 20 100 Venemaa maksumärgiga sigaretti.12. ja 27. juulil leidsid tollitöötajad Tallinnas laevalt saabunud autode pagasiruumist varastatud paadimootorid.16. juulil avastati laevale suunduva sõiduki pakiruumist 120 pooleliitrist pudelit maksumärgita viina.20. juulil avastati sadamas narkokoera abiga Rootsi suundunud reisija isiklike asjade hulgast 3,3 grammi kanepit.23. juulil leidsid tolliametnikud sadamas laevale suunduva reisija kotist ja taskutest 84,5 tabletti psühhotroopseid ravimeid.Tollitöötajad kontrollisid 24. juulil Koidula tollipunkti kaudu Eestisse saabunud sõidukit, mille laepeidikust leiti 24 800 Venemaa maksumärgiga sigaretti.27. juulil leiti Tallinna sadamasse saabunud reisija seljakotist 24,8 g kanepit.29. juulil leidsid maksu- ja tolliameti töötajad Tallinna sadamasse saabunud sõiduauto kontrollil Soome poodidest varastatud esemeid ja 21 kasutatud mobiiltelefoni.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700