Autor: Juuli Laanemets • 23. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Swedbanki investeerimis-fond saab uue juhi

Alates 1. veebruarist asub Swedbank Investeerimisfondid ASi juhina tööle Loit Linnupõld, kes seni juhtis Nordea Eesti pangatoodete üksust ning Baltikumi ja Poola deposiidi- ja säästutoodete arendusüksust.

Klientidele parimate tulemuste saavutamise võtmeks peab Linnupõld koostöö edasi arendamist nii Swedbanki Balti riikide varahaldusettevõtete kui Swedbank Roburiga, mis võimaldab kasutada maksimaalselt ära majasisest investeerimisalast kogemust.

Ross Laidlaw, Swedbank Roburi Baltikumi juht, avaldas rõõmu Linnupõllu otsuse üle väljakutse vastu võtta. „Loit ühendab endas nii tugevad juhiomadused, juhtimiskogemuse kui ka teadmised ja arusaama investeeringute juhtimisest – kõik, mis on vajalik, et viia Swedbanki Investeerimisfondide äri edukalt edasi,“ lausus Laidlaw.

Loit Linnupõllul on ligi 20 aastane finantssektori kogemus – ta on töötanud erinevatel juhtivatel kohtadel Eesti Sotsiaalpangas, Virumaa Kommertspangas, Tallinna Pangas, samuti Parex Panga ning Nordea Panga Eesti üksustes. Lisaks on Linnupõld olnud ligi viis aastat SEB Varahalduse juht ning Eesti Fondihaldurite Liidu esimees. Ta on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli majanduse eriala ning saanud magistrikraadi rahvusvahelises rahanduses Estonian Business Schoolist.

1994. aastal asutatud Swedbank Investeerimisfondid AS on Eesti esimene suur varahaldusettevõte, mis haldab pensioni- ja investeerimisfonde ning institutsionaalsete investorite portfelle. Alates 2009. aastast on Swedbank Investeerimisfondid AS Swedbank Roburi tütarettevõte.

1967. aastal asutatud Swedbank Robur on üks Skandinaavia juhtivaid fondivalitsejaid, kus hallatakse 3 miljoni kliendi vara kogumahus ligi 70 miljardit eurot.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700