Autor: Lemmi Kann • 22. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valitsus kinnitas hea õigusloome põhimõtted

Valitsus kiitis täna heaks „Hea õigusloome ja normitehnika eeskirja“, mille eesmärgiks on parandada eelnõude kvaliteeti, suurendada avalikkuse kaasamist ning muuta Eesti õigusruum selgemaks.

Valitsusele hea õigusloome eeskirja esitanud justiitsminister Kristen Michali sõnul aitab eelnõu muuta viisi, kuidas Eestis seadusi tehakse, nii et need oleks kvaliteetsemad ja kõigile arusaadavamad.

"Aastaks 2014 soovime jõuda selleni, et kõik ministeeriumid arvestavad ja täidavad neid põhimõtteid. Uute reeglite kohaselt on esimeseks sammuks probleemi, võimalike lahenduste  ja nendega kaasnevate oluliste mõjude kaardistamine, mis pannakse kirja seaduseelnõu väljatöötamiskavatsusse. Alles seejärel asutakse eelnõu kirjutamise juurde ja hiljem tehakse uuendusena ka eelnõu tegelike mõjude järelanalüüs," selgitas Michal..

"Kõik see kõlab küll lihtsalt ja loogiliselt, kuid juba täna on ütlejaid, kes räägivad, et seadusi nii teha on kallis, keeruline ja aeglasem kui ilma nende mõju analüüsimata. Valitsuse otsus on aga selge sõnum - veel kallim on teha halbu seadusi, mis pole ühiskonnas mõistetavad ega oma soovitud mõju. Kehvade seaduste ümbertegemine pole mitte ainult piinlik vaid ka kallis, seetõttu loodan ka avalikkuse tuge, kui mõni seadus valmib kvaliteedi ja põhjalikkuse huvides edaspidi aeglasemalt," rõhutas minister.

Täna valitsuses kinnitatud "Hea õigusloome ja normitehnika eeskiri" viib ellu riigikogu selle aasta kevadel kinnitatud alusdokumendi „Õiguspoliitika arengusuunad aastani 2018“ põhimõtteid.

 

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700