Autor: Lemmi Kann • 4. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tippjuhid: pilvetehnoloogia haukab kasvava osa IT eelarvest

Rõhuv enamus maailma tippjuhtidest ütleb, et nende ettevõtted on viinud vähemalt osa äritegevusest pilvekeskkonda ning aastal 2012 oodatakse valdkonna investeeringute hüppelist tõus, näitab KPMG Internationali uuring.

Vastanutest 17 protsenti märkis, et kulud pilvetehnoloogiale (ing. keeles Cloud computing - toim.) ületavad 2012. aastal IT eelarvest 20 protsenti.

“Pilvetehnoloogia muudab IT-d ning omab laia mõju ettevõtete tegevusele, kuna kolmandik uuringule vastanutest arvas, et see muudab põhjalikult nende äri.  See on märkimisväärne osa, arvestades seda, et paljud organisatsioonid alles kaaluvad pilvestrateegia arendamist,” ütles OÜ KPMG Baltics IT nõustamisteenuste juht Janno Kase.

KPMG globaalsele uuringule vastanud ettevõtetest leidis 76 protsenti, et pilveteenuste kasutamise põhjused on peamiselt majanduslikud. Aga esile toodi ka teisi tegureid: 80 protsenti arvas, et pilve võimaluste kasutamine on tingitud soovist parandada protsesse ning suurendada ettevõtte paindlikkust. 79 protsenti pilveteenuse kasutajatest ning 76 protsenti pakkujatest leidis, et tehnoloogiaga kaasnevad tehnilised eelised, näiteks paremad võimalused kui nende endi andmekeskuste pakutavad.

Pooled ettevõtete IT juhtidest arvas, et turvalisus on pilveteenuste kõige suurem mure, kuid esile toodi ka kartusi jõudluse osas. Viiendik IT juhtidest leidis, et kõige suurem küsimus on kontrolli kadumine kliendiandmete üle.

Vastanud olid nõus, et pilveteenused peavad pakkuma mitmeid kasusid, enne kui neid hakatakse organisatsioonides rohkem hindama. 75 protsenti ütles, et enne pilveteenuste laiemat kasutamist peavad nad näitama, kuidas see kulusid kokku hoiaks.

KPMG uuring toimus 15 riigis ning hõlmas enam kui 800 juhti ettevõtetes, mis kasutavad või plaanivad kasutada pilvetehnoloogiat ning lisaks 123 pilveteenuseid pakkuvat ettevõtte juhti.

Mis on mis

Cloud computingu all mõistetakse veebipõhiseid rakendusi, mis võimaldavad kasutajatele hallata andmeid ja tarkvara, mis ei asu kasutaja arvutis, vaid kesksetes serverites.

Uuringu kokkuvõttega saab tutvuda SIIN.

 

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700