Autor: Lemmi Kann • 9. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valdo Randpere: opositsioonile ei lähe koduomanikud korda

Opositsiooni tänane venitustaktika maamaksust vabastamise seaduse menetlemisel näitab riigikogu Reformierakonna fraktsiooni aseesimehe Valdo Randpere sõnul ilmekalt, et opositsioonierakondadele ei lähe koduomanikud korda.

Valdo Randpere sõnul on ta tõsiselt üllatunud, et sotsiaaldemokraadid ja keskerakondlased selle seaduseelnõu vastu nii kirglikult sõdivad.

’’Sotsid on kodualuse maa maamaksu kaotamise vastu, kuna nemad tahaksid maksukoormust tõsta ja sisse viia kinnisvaramaksu. Rootsis elades tean hästi, mis on kinnisvaramaks ja olen seda maksnud. Kinnisvaramaks tähendab seda, et kohe, kui sa midagi oma kodu juures paremaks teed, saad suurema arve maksuametilt. See ei ole õiglane, küll aga keeruline maksusüsteem,’’ lisas Randpere.

’’Eile leidis ka keskerakond, et maamaksu kaotamise näol on tegelikult tegemist nii hea ideega, et see tuleb ise kiiremas korras ära teha. Aga asjad on keskerakonna puhul harva toredad ja lihtsad. Tallinna linnavalitsuse sõnul otsustati muuta maa maksumäära ja maamaksust vabastamise korda,  et luua rahalised võimalused linna põhimäärusest tulenevate kohustuste täitmiseks,’’rääkis Randpere.

"Kas saaks äkki täpsustada, et milleks täpselt raha vaja on? Kas on Tallinna TV-l näpud põhjas või on plaanis Kultuuripealinna sihtasutusse veel kõrgepalgalistele dissidentidele vaigistavaid töökohti luua?" tahtis ta teada. 

’’Aga tüüpiliselt Tallinnale – üks käega  võetakse, teisega antakse pisut tagasi. Tallinna abikäsi on ikka küüntega enda poole. Maamaksumäära tõstmine ja koduomanike maamaksust vabastamine on rehkendatud nii, et linn koorib maamaksu pealt ka peale koduomanike vabastamist 2,4 miljonit eurot rohkem kui enne,’’ lausus Randpere.

 

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700