Autor: Rivo Sarapik • 5. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa Kohus: raseda töö muutusel peab palk säilima

Euroopa Ühenduste Kohus otsustas, et raseda töötaja teisele tööle üle viimisel peab tema palk säilima.

Möödunud neljapäevase otsuse järgi ei tähenda nõue kindlasti seda, et kogu eelnev palk säilib, sest osa töötasust võis koosneda ülesannetest ja valvekordadest, mis töökohustuste hulka enam ei kuulu, vahendas EU Observer.

Kohtu otsus põhines kahel juhtumil. Esimese puhul kaebas kohtusse lennufirma Finnairi ettevõtte purser, reisisaatja, kelle tööülesannete hulka kuulus raha käitlemine lennuki pardal, kes viidi üle madalama palgaga nn maatööle pärast rasedaks jäämist. Teisel juhul keeldus Austria Teadus- ja Uuringuministeerium maksma nooremdoktorile tasu valvekordade eest raseduse ja sünnituspuhkuse ajal.

Kohtu hinnangul oli mõlemal naisel õigus töötasule, mis koosnes põhipalgast ning staaži, tööstaaži ning kvalifikatsiooniga kaasnevast lisatasudest.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700