Autor: Lemmi Kann • 25. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parim noor raamatupidaja õpib Lääne-Viru Rakenduskõrgkoolis

Lääne-Viru Rakenduskõrgkoolis toimunud raamatupidajate kutsevõistluse võitis Mari Alvre Lääne-Viru Rakenduskõrgkoolist.

„Tunded on pärast võistluse lõppu seinast seina – osad nutavad, osad naeravad,“ rääkis võistluse korralda Siiri Luts Lääne-Viru Rakenduskõrgkoolist.

Võistlusel osalemisel on tema sõnul oluline näha teisi ja nende taset, võrrelda seda enda omaga ning suhelda.

Teise koha sai Eret Sokk Hiiumaa Ametikoolist ja kolmanda koha pälvis Kadi Prants Tallinna Majanduskoolist.

Lääne-Viru Rakenduskõrgkoolis toimunud raamatupidajate kutsemeisterlikkuse võistlustel pandi proovile arvepidamist õppivate kutseõppurite võime erialale loominguliselt läheneda. Võistluse korraldaja Siiri Lutsu sõnul on raamatupidamine küll kindlate reeglitega ala, kuid edukad on sel alal vaid need, kes suudavad süsteemsuse ühendada loomingulisusega.„Raamatupidamine ei ole ainult korrutustabel, aga on muidugi tõsi, et me raamatupidajatena oleme me eeskirjadest kinni pidavad inimesed,“ ütles Luts.

Võistlusel osalenud kutseõppurid lahendasid Tallinna Tehnikaülikooli majandusarvestuse instituudi lektori Juta Tiku  koostatud finantsraamatupidamise valdkonna võistlusülesanded, mis vajasid nii süsteemset lähenemist kui ka loomingulisust.

Parimad raamatupidamist tundvad kutseõppurid said auhinnaks TTÜ majandusarvestuse instituudi professorite Lehte ja Jaan Alveri raamatu „Finantsarvestus“. Võistlusel osales 24 võistlejat üheksast erinevast koolist üle Eesti.Raamatupidajate kutsemeisterlikkuse võistluse korraldas tänavu Lääne-Viru Rakenduskõrgkool koostöös Elukestva Õppe Arendamise Sihtasutuse Innovega. Võistlusi rahastasid Euroopa Sotsiaalfond ja Haridus- ja Teadusministeerium.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700