Autor: Raamatupidaja.ee • 8. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ettevõtjate aruandluse lihtsustamiseks moodustatakse valitsuskomisjon

Valitsus kiitis täna heaks justiitsministeeriumi eelnõu, millega luuakse valitsuskomisjon ettevõtjate aruandluskorralduse lihtsustamiseks.

Justiitsministeeriumi asekantsleri Marko Aaviku sõnul on tänane ettevõtjate, MTÜ-de, sihtasutuste ja ka avaliku sektori aruandluskorraldus tõeliselt koormav nii andmete esitajale kui ka riigile.

„Justiitsministri poolt sel kevadel moodustatud komisjoni töö tulemusena on tänaseks valminud lähteülesanne, milles on lisaks eesmärkidele juba välja toodud ka tegevused, mis aruandluse lihtsustamiseks on vaja ellu viia,“ ütles Aavik. „Ja selleks, et neid tegevusi ellu viia, oligi vajalik vastava valitsuskomisjoni moodustamine.

Aaviku sõnul on komisjoni ülesanneteks kaardistada vajalik andmete koosseis ja maht, mida aruandekohuslastelt küsitakse ning ühtlustada ametkondade vahel erinevad aruandluses kasutatavad mõisted. „Lisaks peab komisjon välja töötama aruannete elektroonilist andmetöötlust võimaldava vormi ning looma andmete esitamiseks elektroonilise keskkonna,“ selgitas Aavik.

Komisjon peab välja töötama ka ettepanekud vajalike õigusaktide muutmiseks.

Komisjoni esimees on justiitsministeeriumi asekantsler Marko Aavik, üldprojektijuht RIK-i asedirektor Piret Meelind ja komisjoni töö eest vastutab justiitsminister Rein Lang.

Komisjoni kuuluvad rahandusministeeriumi, justiitsministeeriumi, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, põllumajandusministeeriumi, Eesti Panga, Maksu- ja Tolliameti, Statistikaameti, RIK-i, Audiitorkogu ning Eesti Kaubandus-Tööstuskoja esindajad.

Lugupidamisega

Mart Siilivask

__________________Avalike suhete talitusJustiitsministeerium6 208 1185 342 6784//////[email protected]

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700