Autor: Gregor Alaküla • 29. detsember 2021

Võileiva-nõukogust pole kellelgi kasu

Vasakul BaltCapi juhtivpartner Peeter Saks, paremal Tallinna Ülikooli nõukogu esimees Taavi Laur ning keskel nõustamisbüroo Grant Thornton Balticu partner ja audiitorteenuste valdkonna juht Mart Nõmper.
Foto: Erakogu
Ettevõtte nõukogu luues tehakse tihtipeake üks levinud viga, mida nimetatakse võileiva-efektiks. Selleks on olukord, kus firma omanik on ise juhatuses ja loodud nõukogu ei saa ise midagi otsustada, küll aga peab nõukogu otsuste eest vastutama, rääkis Baltimaade suurima investeerimisfirma BaltCap juhtivpartner Peeter Saks saates „Kasvukursil“.

Saatekülalised olid ühel meelel selles, et nõukogu ei ole mõtet sunniga ellu kutsuda, sest seaduses on viise, mis võimaldavad ka ilma hakkama saada. Nõukogu eesmärgiks peaks olema tuua ettevõttesse teadmisi, mis seal puuduvad, et kasvatada seeläbi ettevõtte väärtust tervikuna.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700