Autor: Kristjan Pruul • 13. juuni 2024

Otsustatud. Automaks tuleb järgmisel aastal

Pärast pool aastat väldanud arutelu võttis riigikogu kolmapäeva pärastlõunal vastu automaksu seaduse, mis hakkab kehtima järgmisel aastal.
Autod riigikogu ees.
Foto: Andras Kralla

Eestis on ligi pool miljonit autoomanikku (nii füüsilised kui juriidilised isikud), kes alates järgmisest aastast automaksu tasuma peavad. Maks muudab kallimaks nii raskemad kui suurema heitmega autod. Sõidukite vanusel põhinev maksuredel peaks toetama “vanade autode lõpuni kasutamist”.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700