Autor: Raamatupidaja.ee • 24. mai 2024

Maksa kaardiga. “1- ja 2-sendiseid poed peagi ei tagasta”

Poodides hakkab sularahaga tasumisel kehtima ümardamise reegel 2025. aastast. Ostukorvi maksumust tõstab või vähendab see kõige enam kuni 2 senti.
Foto: Pixabay

„Maksimaalselt vähendab või tõstab ümardamine ostukorvi maksumust kuni 2 senti. Ja siin on valik alati ostja käes: kes ümardamist ei soovi, saab tasuda lihtsalt kaardiga. Inimesed nagunii eriti pisisente ei kasuta, nii pole meil vaja neid ka enam juurde toota – vähendame sellega kulusid ja pisisentide tootmisest ja käitlemisest tekkivat mõju keskkonnale,“ selgitas rahandusminister Mart Võrklaev.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700