Autor: Kristjan Kurg • 27. oktoober 2023

Selgelt võlgades ja nähtava varaga ettevõtet enam kustutada ei saa

Enam ei saa kustutada ettevõtet, millel on käimas kohtu-, kriminaal- või täitemenetlus. Varem ei pidanud registriosakond kontrollima, kas mõni menetlus on pooleli, seetõttu võiski juhtuda, et võlgades firma kustutati registrist vaatamata sellele, et kohtutäitur juba võlga välja nõudis.
Justiitsministeeriumi eraõiguse talituse juhataja Vaike Murumets (vasakul) ja kohturegistrite talituse juhataja Margit Veskimäe
Foto: Andras Kralla

Varasem ettevõtete äriregistrist kustutamise regulatsioon oli mitmest aspektist problemaatiline. Tänavu veebruaris hakkasid kehtima mitmed seadusemuudatused, mis kustutamist piiravad. Siiski peavad ettevõtjad endiselt ise oma partnerite suhtes valvsad olema ning jälgima ohumärke, mis probleemidele viitavad, rääkisid justiitsministeeriumi eraõiguse talituse juhataja Vaike Murumets ja kohturegistrite talituse juhataja Margit Veskimäe.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700