Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 10. oktoober 2023

Maksugurmaanidele | Kunstiteose ühendusesisese soetuse maksustatav väärtus

Euroopa Kohus rõhutab taas, et käibemaksudirektiivi mõte ja loogika on ülimuslikud üksikute sätete üle. Isegi kui direktiivi sõnastusest konkreetselt abi pole, saab ja peab lähtuma direktiivi mõttest ja käibemaksu neutraalsuse printsiibist.
Maksunõustaja Tõnis Elling käsitleb Saksamaal elava kunstikaupmehe kaasust.
Foto: Raul Mee

Käibemaksudirektiivi XII jaotises „Erikorrad” asub 4. peatükk „Kasutatud kaupade, kunstiteoste, kollektsiooni- ja antiikesemete suhtes kohaldatav erikord” (KMS § 41). Peatüki 1. jaos on artikkel 311, mis määratleb muu hulgas mõisted „kunstiteos” ja „maksukohustuslasest edasimüüja”. Peatüki 2. jaos, mis kehtestab maksukohustuslasest edasimüüjate erikorra, sisaldab 1. alajagu „Kasuminormi maksustamise kord” artikleid 312–325.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700