Autorid: Tarmo Peterson, Kristiina Padu • 4. aprill 2023

Advokaadid: pankroti asemel kasutage saneerimist

Eesti ettevõtjad on seni tõsiste majandusraskuste ristteele sattudes valinud pigem pankrotti mineku kui saneerimise. Uuenenud seadus on aga loonud oluliselt paranenud võimalused ettevõtjat saneerimise kaudu päästa, millest paraku kõik veel ei tea, kirjutavad Tarmo Peterson ja Kristiina Padu advokaadibüroost RASK.
Foto: Liis Treimann

Viimaste aastate koroona- ja energiakriisist hoolimata on ettevõtete pankrottide ja saneerimiste arv vähenenud. Kui 2020. aastal lõpetas pankrotiga 152 ettevõtet, siis 2021. aastal kuulutati välja 105 ja mullu 104 ettevõtte pankrot. Saneerimiste arv on pankrottidega võrreldes kordades väiksem. 2020. aastal algatati 16 ettevõtja saneerimine. Viimasel kahel aastal oli see arv mõlemal juhul seitse.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700