Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 23. märts 2023

Tõnis Elling: sisendkäibemaksu korrigeerimine äriühingu likvideerimisel

Sisendkäibemaksu korrigeerimise väljendit kasutatakse palju, kuid tõde on, et selle sisu jääb paljudele arusaamatuks. Ühe Euroopa Kohtu kaasuse põhjal saab selgemaks, millega tegu ja miks selle teemaga võib kohtusse sattuda.
Ernst ja Young AS-i juhtiv maksunõustaja, mag. iur Tõnis Elling
Foto: Andres Laanem

Käibemaksu korrigeerimine või teiste sõnadega ümberarvestus on vajalik juhul, kui käibemaksukohustuslane on oma ettevõtlusega seotud sisendkäibemaksu tasumisele kuuluvast käibemaksust maha arvanud, kuid tal polnud selleks tegelikult täielikku õigust.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700