Autor: Juta Tikk, Tallinna Tehnikakõrgkooli Teenusmajanduse instituudi lektor • 20. veebruar 2023

Investeerimisest: võlakirjade must ja puhas hind

Investor võib võlakirjad soetada kas emitendilt või järelturult mitte ainult intressikuupäeval, vaid ka intressikuupäevade vahelisel perioodil. Sel juhul räägitakse võlakirja mustast ja puhtast hinnast.
Tallinna Tehnikakõrgkooli Teenusmajanduse instituudi lektor Juta Tikk
Foto: Meeli Küttim

Võlakirju, millelt intressi ei maksta, nimetatakse diskonto- ja nullkupongvõlakirjadeks, sest need lastakse müügile nominaal- ehk nimiväärtusest ehk põhisummast madalama hinnaga, st diskontoga. Diskontovõlakirjade hind on alati väiksem kui nende nominaalväärtus ning investor saab tulu nominaalväärtuse ja hinna vahena.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700