Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 31. jaanuar 2023

Maksugurmaanidele | Karussellpettus ja sisendkäibemaksu mahaarvamise õigus

Karussellpettustega seotud kohtulahendid on hea õppematerjal, sest kohus viitab sealjuures oma ulatuslikule varasemale praktikale. Kohus kordab üle varem sedastatud põhimõtted ja tõlgendab kaasuse asjaolusid lähtuvalt sellest.
Ernst & Youngi juhtiv maksunõustaja Tõnis Elling
Foto: Meeli Küttim

Euroopa Kohus tegi 1. detsembril 2022. aastal otsuse sisendkäibemaksu mahaarvamise teemal olukorras1, kus maksuhaldur kahtlustas maksumaksja osalust karussellpettuses. Selle maksupettuse skeeme analüüsides saame hea tagasivaate seni toimunule. Piltlikult öeldes tuuakse meile kandikul ette parimad palad maksupettustega seotud kaasuste seisukohtadest.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700